Hoe overleef je het examen?

Levensstijl


als je naar de universiteit gaat, zit je in de examenperiode – voor de meeste mensen vertegenwoordigt deze uitdrukking iets heel vreselijks. Maar met de juiste voorbereiding is het niet nodig om je zo erg gestrest te voelen. In dit artikel geven we je enkele tips over hoe je het examen zo comfortabel mogelijk kunt maken en het met het hoogste psychologische comfort kunt beheren.

učení se z notebooku

De eerste en belangrijkste tip-laat niet alles tot het laatste moment! Natuurlijk is het niet nodig om alles van tevoren op te lossen, maar de meeste onderwerpen moeten op zijn minst iets eerder worden aangepakt. Tijdens het semester hoef je niet zoveel werk tegelijk te doen, in je examens, omdat je regelmatig op zijn minst iets kleins doet, op zijn minst een paar kleine stappen.

Neem een pauze tijdens het werken aan/leren dingen voor school. Zelfs als je alles zo snel mogelijk wilt doen, moet je niet vergeten te rusten-dankzij dit kun je je meer concentreren, zal de kwaliteit van het werk verbeteren, misschien

Zorg goed voor jezelf – en de examenperiode meer dan ooit! Neem een bad, speel ontspannende muziek of ASMR, ga wandelen, vrienden ontmoeten of iets lekkers eten. Doe gewoon wat goed en ontspannend voor je voelt. Diverse meditatie en yoga zijn ook geschikt.

psaní si poznámek

Dope yourself-verschillende stimulerende middelen zijn ook toegestaan bij het leren / doen van dingen op school. Maar overdrijf het niet met hen en kies de meest zachte en natuurlijke – bijvoorbeeld groene thee, zwarte thee, brahmi, koffie / met mate/, guarana, ginkgo… Idealiter gebruik deze stoffen in de ochtend en voor school.Als het in de tweede helft van de avond wordt ingenomen, kan het moeilijk zijn om in slaap te vallen.

Dit brengt ons bij het volgende belangrijke punt: zorg voor voldoende slaap! Een goede nachtrust zal je helpen je te concentreren; als je rust, zal alles beter zijn. Slaap is ook belangrijk voor het opslaan van informatie die overdag is geleerd.

Vind de tijd dat je het beste leert en de tijd dat je over het algemeen het meest productief bent – iedereen maakt het anders. Sommigen leren in de vroege ochtend, sommigen in de middag, anderen in de avond. Het ideale moment om dit te doen is wanneer je niet slaperig bent of niet wilt slapen.

Scroll to top