Budgetteren voor een sprookjeshuwelijk

LevensstijlWie wil er nu geen sprookjeshuwelijk? Als je een partner naast je hebt die je soulmate is en die je alles kan geven wat je wilt in het leven, dan hoef je je niet af te vragen of je überhaupt wel moet trouwen. Maar zulke bruiloften gaan niet alleen over fantasieën en plezier. Met de kosten van alle zaken die erbij komen kijken, inclusief de kostuums, de ceremonie en de receptie,is het onvermijdelijk dat er flink wat geld opzij wordt gezet. Of, om het anders te zeggen,
novomanželé s kytkou

ouderlijke bijdragen

Vroeger was het gebruikelijk dat de ouders van de bruid de bruiloft financierden. Vanaf de eerste jaren van hun dochter spaarden de ouders en legden ze zoveel mogelijk geld opzij om te investeren in de grote dag van hun dochter. En het lijdt geen twijfel dat deze bruiloften uitbundig en groots waren.
Deze traditie is echter allang uitgestorven en ouders vertrouwen er nu op dat hun toekomstige echtgenoten zelf voor de bruiloft betalen. Het geld wordt gegeven als huwelijksgeschenk en kan worden gebruikt voor huisvesting of huwelijksreiskosten.
Een andere manier waarop ouders hun kinderen helpen met financiële uitgaven is in onderling overleg. Bijvoorbeeld, de ouders van de bruid en bruidegom betalen samen voor de huwelijksreceptie van het pasgetrouwde stel. Het hangt echter af van de regeling, hun financiële draagkracht, hun relatie tot elkaar en of hun ouders bereid zijn om op een of andere manier te helpen.
prasátka na penězích

All out-of-pocket

Dit is ook een manier om volop van de bruiloft te genieten, je op je gemak te voelen bij het uitgeven van geld dat niet van jou is en uitbundiger te zijn dan gewoonlijk.Het is echter een goed idee om vóór de bruiloft te beginnen met sparen. Het kan enkele jaren duren om een bevredigend bedrag te bereiken.
Een optie die partners vaak gebruiken is om de bruiloft te houden tijdens verbouwingen aan het huis.Dit betekent dat ze een lening of hypotheek nemen op het huis/appartement en het extra geld dat overblijft investeren om hun liefde te bezegelen en een absoluut prachtige en magische dag voor hen beiden.

Scroll to top