Vakantie in het paradijs

Levensstijl


Maak je dromen waar in het zonovergoten Caribisch gebied. Geniet van de kleurrijke flora en fauna van de tropische eilanden en de relaxte, unieke sfeer van de badplaatsen. Duik naar historische scheepswrakken, verken regenwoudpaden, spot zeeschildpadden en dolfijnen, of ontspan gewoon op het strand met een cocktail in de hand op de trage reggae-beat. Een vakantie in de Caribbean biedt je alles wat je je maar kunt wensen, 7] aarzel niet om te proeven van alles wat de Caribbeante bieden heeft.
krása v Karibiku

“In de Caraïben gaat de tijd net zo langzaam als een reggaestam en heeft niemand haast.”

De Caribische Zee is de meest zuidelijke regio van het Noord-Amerikaanse continent. Het omvat de Caribische eilanden, de Antillen, de Bahama\’s en de kusten van Latijns-Amerika die uitkijken op de Caribische Zee. De Caribische Zee is verbonden met de Stille Oceaan door het Panamakanaal.

De eilanden in de Caribische Zee staan ook bekend als West-Indië. Deze benaming werd al in de tijd van Christoffel Columbus aan de Caribische Zee gegeven. Tijdens zijn reizen dacht hij een geheel nieuwe route naar Indië te hebben ontdekt. Toen hij de zonovergoten witte kusten van de Dominicaanse Republiek bereikte, zou hij hebben verklaard dat \’er geen mooiere plek ter wereld is\’. En tot op de dag van vandaag geloven veel mensen hem. En niet alleen de Dominicaanse Republiek wordt het meest bezocht. Het hele gebied rond de Caribische Zee is een prachtig paradijs waar bezoekers letterlijk op het eerste gezicht verliefd op worden.
palma na pláži

De Caribische eilanden en de landen daarin kunnen worden onderverdeeld in.

Grote Antillen – Cuba, Ispaniola (deelstaten: Dominicaanse Republiek en Haïti), Jamaica en Puerto Rico. Kaaimaneilanden en Navassa tellen ook mee.

Kleine Antillen – Een kleine strook eilanden in het oosten van de Caribische Zee.

De Kleine Antillen zijn onderverdeeld in:

– De Kleine Antillen zijn onderverdeeld in.

o Benedenwindse Eilanden: Anguilla, Antigua, Valdura, Dominica, Guadeloupe, Montserrat, Nevis, Maagdeneilanden, Saba, St Bartholomeus, St Eustatius Sint-Christoffel en Sint-Maarten.

o Bovenwindse eilanden: Barbados, Grenada, Grenadines, Martinique, St Lucia, St Vincent, Tobago en Trinidad.

o Benedenwindse Antillen: Aruba, Bonaire,Curaçao,

.

o Bahama\’s – gelegen ten noorden van Cuba in de Atlantische Oceaan

.

§Gemenebest van de Bahama\’s– Grootste deel van archipel

.

§ Turks- en Caicoseilanden – Britse Overzeese Gebieden

Procedure:

[In sommige delen van het Caribisch gebied zijn een paspoort (nog minstens zes maanden geldig na het einde van de reis) en een retourticket voldoende. Als je naar Cuba en de Dominicaanse Republiek reist, moet je ook een toeristenkaart kopen. Een visum is ook vereist voor Jamaica en de Bahama\’s.
karibský papoušek

Valuta:

In het Caribisch gebied zijn er verschillende lokale munteenheden, waaronder de Dominicaanse peso, Jamaicaanse dollar en Bahamadollar. Het is echter mogelijk om overal in Amerikaanse dollars te betalen en op Sint Maarten in euro\’s.

Talen.

Engels wordt gemakkelijk gesproken in het Caribisch gebied. En dankzij de Europese wortels van de lokale bevolking kunnen Spaans en Frans op veel plaatsen met succes worden gebruikt.

.

Scroll to top