Meer reizen om de geheimen van Tsjechië te ontdekken

Levensstijl


Een week aan zee wordt een zeer betaalbare manier om een vakantie door te brengen. Als je naar naburige Zuid-Europese landen gaat, kun je een kwaliteitsreis krijgen voor minder dan 10 000 kronen per persoon, inclusief vervoer en eten. In de meeste gevallen willen ze echter het paradijs op aarde ervaren op exotische locaties. Vooral vrouwen willen minstens één keer in hun leven naar een romantisch eiland vliegen en dagenlang in de zon liggen op fijn wit zand en luisteren naar het turkooisblauwe water dat opspat.
hrad rábí.jpg
De sleutel is om een goede reis te plannen
.
Voor Tsjechen is hun land bekend terrein, maar ze hebben er maar een klein deel van gezien. Voor een land van deze omvang biedt Tsjechië duizenden kwaliteitsuitstapjes en mogelijkheden om je vrije tijd op een zinvolle manier door te brengen. Het staat bekend als het land van kastelen en burchten dankzij de rijke geschiedenis, maar de strategische ligging is ook de reden waarom Tsjechië bekend staat als het \’hart van Europa\’. Op het platteland is letterlijk overal wel iets te zien en te doen. Vooral voor tienerleerlingen is het nodig om ongewone en interessante schoolreisjes te plannenwaarbij kinderen niet gefrustreerd en een beetje moe zijn.
člun na řece.jpg
Een paradijs voor paddenstoelenplukkers
.
In tegenstelling tot hun Duitse buren maken de Tsjechen optimaal gebruik van bosrijke gebieden. Veel inwoners kijken uit naar de zomer omdat ze dan een paar uur in de frisse lucht in het bos kunnen doorbrengen, een mand vol paddenstoelen, een kop bosbessen en andere bessen kunnen plukken en goedkoop en lekker kunnen lunchen. Duitsers laten geen paddenstoelen achter in het bos om te plukken, maar laten ze achter voor de dieren om op te eten ten koste van hun eigen voedsel
zámek v Krumlově.jpg

.
Je weet waarschijnlijk wel dat er ruïnes in je buurt zijn, maar zelfs als je dat niet weet, zou je verbaasd zijn als er een paar kilometer verderop een ruïne staat. Ruïnes zijn vaak de overblijfselen van kastelen en andere vestingwerken, die historisch gezien bovenop heuvels werden gebouwd om vijandelijke invallen te voorkomen, waarbij de heuvels fungeerden als de meest ontoegankelijke plekken. Het beklimmen van de heuvel biedt als beloning een prachtig uitzicht op de omgeving en je kunt er wat leren over de plaatselijke geschiedenis. Je kunt alleen zijn tijdens de wandeling en op de top, omdat veel van de plekken geen toeristische trekpleisters zijn. Daarom kun je genieten van een prachtige wandeling van hoge kwaliteit zonder entree te hoeven betalen.

Scroll to top