Sommige dingen die we fout doen als we op het web surfen.

Web


Je hebt waarschijnlijk wel eens dingen, producten of diensten (zoals games) besteld op verschillende websites. Elke dag kun je op internet een groot aantal bedreigingen om je heen tegenkomen en websites die zich anders gedragen dan je verwacht. Hier zijn enkele van de dingen die je mogelijk verkeerd doet op het gebied van beveiliging wanneer je op internet en websites surft.
holčička u mamky na klíně
Kapotte winkels
Tegenwoordig kan iedereen online bestellingen afhandelen en is het heel normaal dat bestellingen bij je thuis worden afgeleverd. Sommige sites bieden zelfs de optie om bestellingen vooraf te betalen met online transacties. Helaas zijn sommige online winkels niet meer actief, maar accepteren ze wel betalingen en bestellingen. Hoe kun je dergelijke sites herkennen? Je kunt vermoeden dat de site alleen bankoverschrijvingen accepteert en geen rembourszendingen. Laat u echter niet misleiden door dit feit. Er zijn officiële en populaire websites die geen rembours aanbieden.
Een andere indicator van een nepsite is het uiterlijk zelf. Eigenaren van dergelijke sites besteden weinig aandacht aan het uiterlijk en de bruikbaarheid. Sites kunnen er ook verouderd uitzien omdat ze lange tijd niet zijn gebruikt.
kaktus za notebookem
Zoek altijd naar contactgegevens!!!

Wanneer u op het punt staat iets online te kopen, zorg er dan voor dat de feitelijke contactgegevens op een zichtbare plaats staan vermeld. Winkelmanager, webmaster, ondersteuning, enz. Als er een probleem is, kun je je geld terugkrijgen. Op nepwebsites staan de contactgegevens meestal niet vermeld of ze zijn erg karig geschreven. Er staat bijvoorbeeld wel een geschikt bouwadres, maar een telefoonnummer of e-mail is niet meer te vinden.
Als je je afvraagt of een site een scam is, zoek dan altijd informatie op voordat je online koopt. Controleer altijd of er contactgegevens beschikbaar zijn en vertrouw vooral op je instinct! Je weet nooit wie er achter de computer schuilgaat en wat hun bedoelingen zijn. Is het puur eerlijk zakendoen of is het een oneerlijke afzetterij?

Scroll to top