Wat komt vaker voor?

Web


We worden vaak geconfronteerd met een veronderstelde strijd tussen onszelf als individu en de maatschappij waartoe we behoren. Het is een eeuwenoud debat. Individualiteit versus groep, uniciteit versus universaliteit. Chaos versus orde. Dezelfde strijd wordt dagelijks gevoerd in al onze interacties met de wereld om ons heen. Het internet kan een krachtig instrument zijn van individualiteit tegen de maatschappij. De vraag is of dit een goede zaak is. Zouden we beter af zijn zonder internet? Natuurlijk niet. Want het internet maakt veel dingen gemakkelijker. Maar net zoals dingen gemakkelijker zijn geworden, moeten we meer in onze beperkte tijd stoppen. Een veld ploegen, bijvoorbeeld. Tegenwoordig kunnen we een veld ploegen, water geven, planten en vullen, en ondertussen een boek lezen of naar de radio luisteren. Dit is maar een heel kleine lijst van activiteiten die in dezelfde tijd gedaan kunnen worden.
linkedin online

TIJD – tijd om na te denken

Met meer tijd beginnen we meer aandacht te besteden aan andere dingen dan het brood op de plank en het dak boven ons hoofd. Waarom ben ik zoals ik ben? Wat is ons doel? Wat is ons doel? We zouden een boek kunnen schrijven, maar dan zou nog steeds niet alles aan bod komen. Individualiteit wordt op dit moment geboren. Totdat we vrije tijd hebben, zijn we als machines. Om een boerderij te laten bloeien, moeten de boeren (niet de boeren van Adam, Pepa en Jozef, maar de boeren) op het land werken om voedsel te produceren. Zonder voedsel kan het landgoed namelijk niet bestaan. Er is geen individualiteit in de menigte, ze zijn uniek, maar pas nadat het werk gedaan is. Ze zijn gewoon boeren en dat is alles waar ze om geven. Dan is er nog het leger, ridderschap, enz. Als we het over ridders hebben, die hebben tenminste tijd om over alles na te denken. Een territorium heeft een heer. Hij heeft genoeg tijd om een individu te zijn. Daarom zegt men dat een dictator zichzelf kan bevrijden, maar de mensen om hem heen tot slaaf maakt.
le┼żet u pc

Het internet zou dienen als bindmiddel

Stel er is Persoonlijkheid A die graag ge├»nteresseerd is in hekserij, en die helaas geboren is in een cultuur die christelijk is, orthodox christelijk, waar andersdenkenden niet bestaan. Persoonlijkheid A kan ervoor kiezen om onderdrukt te worden in de groep of om op internet op zoek te gaan naar \’zelfbevestigende\’ leeftijdsgenoten zoals zijzelf. En dit is precies waarom het internet zo\’n belangrijk instrument is om mensen samen te brengen. Omdat het internet mensen over het hele sociale spectrum samenbrengt op basis van gedeelde interesses, hobby\’s, kleding en overtuigingen. En dat is het meest waardevolle dat het internet ons kan geven.

Scroll to top