Bescherm kleine bioscopen

Amusement


– Kleine bioscopen hebben hun eigen geniale plek en geschiedenis. In principe zijn grote bioscopen zo gebouwd dat ze op elkaar lijken, zodat het publiek niet lange uren hoeft rond te lopen en tijd hoeft te verspillen om zitplaatsen en zitplaatsen te vinden. Elke kleine bioscoop is echter uniek. De BIO OKO in Praag heeft bijvoorbeeld zitplaatsen die uit allerlei soorten stoelen bestaan, terwijl de Lucerna-bioscoop uit de tijd van de Eerste Republiek stamt. Als je een bioscoop binnenstapt, voel je de geest van de goede oude tijd, die je in grotere bioscopen niet kunt ervaren, voornamelijk dankzij de airconditioning.
bluebird divadlo
– Kleine bioscopen zijn zelden verlaten. We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat we naar een ochtendvoorstelling gingen of naar een film die iedereen al gezien had, en dat we alleen kwamen te zitten in een zee van stoelen: tien mensen in een bioscoop met een capaciteit van 100 voelen zich niet alleen. Als diezelfde tien mensen naar een zaal komen die drie keer zo groot is, zullen ze bang zijn om alleen te zijn. En niemand wil alleen zitten terwijl hij naar Paranormal Activity kijkt.
venkovní promítání
– Een iets ander aanbod voor ouders met kinderen en mensen met dierbare herinneringen. Je oma zal waarschijnlijk niet veel keuze hebben uit het filmaanbod in een gewone multiplex, en voor je kind zijn er een miljoen kant-en-klare, schreeuwend kleurrijke sprookjes met zeurderige hoofdrolspelers. Als je iets anders wilt zien, kun je beter naar een kleinere bioscoop gaan. Deze bioscopen bieden vaak voorstellingen die zich richten op minder mainstream films.
sedačky starého kina
– Je steunt onafhankelijke filmmakers en draagt niet bij aan het vierde landhuis van een miljonair. Als je naar een kleine onafhankelijke film gaat kijken in een vriendelijke biografische bioscoop, doneer je geld aan een specifieke groep mensen. Dankzij jou kan iemand deze maand zijn huur betalen, zijn auto repareren of de buitenschool van zijn kind betalen. En dat is zeker beter dan bijdragen aan een grote nieuwe Maserati of een tweede jacht. Onnodig te zeggen dat de meeste grote atleten zoals de wereld ze nu kent op deze manier zijn begonnen in een kleine bioscoop voor een paar enthousiastelingen.

Scroll to top