In maart 2018 moest Google Chrome opnieuw worden gepatcht voor een ernstig beveiligingslek

Web


App-ontwikkelaars kunnen niet altijd zo goed met elkaar opschieten als ze zouden willen, en dat geldt ook voor Google. Google Chrome, een van de bekendste en meest gebruikte webbrowsers, werd half maart 2018 geconfronteerd met een beveiligingslek dat door computerpiraten kon worden misbruikt om gevoelige gegevens van apparaten te verkrijgen. Dit is een kritieke kwetsbaarheid die al is gepatcht, maar veel gebruikers lopen nog steeds risico.7] google vyhledávač
Het is daarom essentieel om updates bij te houden en je webbrowser up-to-date te houden, en dit zal zo blijven. Natuurlijk is het ook aan te raden om updates van besturingssystemen en antivirussoftware te downloaden en continu te installeren. Het aantal cybercriminelen in de wereld neemt voortdurend toe en een minimum aan waakzaamheid is noodzakelijk. Ook hier geldt de basisregel: preventie is de sleutel.
globus v dlani

In het geval van Google Chrome kunnen criminelen het gegevensgedeelte van de harde schijf binnendringen en vrijwel elk besturingssysteem aantasten, inclusief Linux, Windows en Mac OS. Hoewel er dit keer geen risico is dat een computer wordt gecompromitteerd door een virus of dat de eigenaar de controle over de computer verliest, kan de browser worden gebruikt om gegevens te extraheren uit gegevens die zijn opgeslagen op schijven met vrijwel onbeperkte toegang. Het is niet nodig om uit te weiden over de valkuilen van hackers die toegang krijgen tot geboortenummers, wachtwoorddatabases die zijn opgeslagen in vrij platte tekstbestanden, enz. Zorg ervoor dat automatische updates zijn ingesteld en als u handmatig een nieuwere versie hebt geïnstalleerd, doe dit dan opnieuw via de Help onder de knop Over Chrome.
Google heeft ongeveer een maand geleden de nieuwste patch voor de browser uitgebracht, die in totaal 53 beveiligingsproblemen aanpakt.

Scroll to top