Sale-artikelen zijn duurder

Kopen


Wie wordt er niet aangetrokken door een bord met \’korting\’ in een winkelcentrum? De menselijke perceptie is heel gevoelig voor dit toverwoord, waardoor we vaak meer letten op de hoeveelheid geld dan op het te koop aangeboden artikel. Sommige mensen zijn hier echter niet gevoelig voor en vermijden afgeprijsde producten.
Maar winkelen met korting heeft zo zijn voordelen.obchodní centrum

Boodschappen en hun goedkope verkrijgbaarheid

Als het op boodschappen aankomt, loont het om in de gaten te houden of producten die je normaal kooptiets goedkoper zijn dan normaal. In dit geval kunnen je boodschappen een paar honderd kronen goedkoper zijn, wat nooit slecht is. Je kunt echter in de onflatteuze situatie terechtkomen dat je op jacht moet naar eten dat je niet nodig hebt, maar dat je nog meer in de verleiding komt om het te kopen als de normale prijs een paar kronen goedkoper is. Zelfs als het verschil in veel opzichten niet merkbaar is, kan het grote aantallen klanten overhalen om te kopen.slevový štítek
Dus hoe winkel je met korting?

  • Als je al hebt besloten dat wat je koopt een koopje zal zijn, concentreer je dan op de soorten voedsel die je nodig hebt en die je regelmatig koopt, zodat je spelenderwijs kunt vergelijken of de lagere prijzen je portemonnee echt bevallen.

de drang om zoveel mogelijk te kopen

Kortingsdagen zijn een zeer aantrekkelijk aanbod, niet alleen voor supermarkten maar ook voor alle boetieks en modeketens. Het is in ieder geval niet waar dat winkeliers zoveel mogelijk geld proberen af te troggelen van hun klanten door hen te verleiden tot het kopen van goederen die zelfs na de korting hun waarde niet waard zijn. Het menselijk verlangen om zoveel mogelijk te kopen als iets goedkoper is dan normaal is zo sterk dat mensen proberen te veel te betalen voor wat ze eigenlijk nodig hebben.
Winkelen met korting is vaak zinvol en kan veel geld besparen.

Scroll to top