Laten we roken

AmusementRoken is verboden in openbare gelegenheden, openbare gebouwen, werkplekken en nu ook in bars, restaurants en horecagelegenheden. Dit is een behoorlijke klap voor veel rokers en ze voelen zich vervolgd. Ze schelden op de overheid, politici en niet-rokers. Niet-rokers gaan graag rustig eten of drinken in cafés en komen niet stinkend naar rioolwater terug. Mensen die in dergelijke gelegenheden werken en niet roken, zijn ook opgelucht. Ze hebben geen hoofdpijn of bloeddoorlopen ogen meer en kunnen hun diensten beter verdragen. De inkomsten zijn niet bijzonder gedaald, cafés zijn niet allemaal gesloten en er wordt nog steeds bier gedronken. Veel rokers zijn ook blij dat ze niet veel meer snuiven in cafés, en waarschijnlijk ook niet veel meer roken, zelfs als ze “alle sigarettenmoeten bevriezen”.

bruneta s cigárem
Rokers moeten buiten de kroeg gaan staan als ze hun sigaretten niet willen opgeven. Wat voor gevolgen dit heeft voor kinderen die op straat lopen of uit de ramen van nabijgelegen huizen kijken, wordt minder besproken. Maar misschien niet zo negatief.
Persoonlijk ben ik ook opgelucht. Ik haat roken en heb nog nooit een sigaret in mijn mond gestoken. Maar mijn man is een verslaafde zware roker en hij zegt tegen zichzelf dat hij blij is dat het verboden is. Hij gaat gewoon naar de garage van zijn vriend waar iedereen rookt en komt snuivend terug. Hij haat het zelf en gooit dingen in de wasmachine.
bruneta s cigárem
Roken is slecht voor je gezondheid. Het is bewezen en het heeft geen zin om erover te discussiëren. De heldere uitzondering is dat sommige rokers gezond oud worden. Als zij hun gezondheid willen schaden, ga je gang. Maar waarom de gezondheid van anderen schaden en van hen passieve rokers maken, om nog maar te zwijgen over het feit dat ze al op je neerkijken als je op [21] je werk
bent en elk uur vijf tot tien minuten het kantoor uitloopt om te roken en te kletsen met andere rokers. Als je moet roken, dan moet dat maar. Als je niet rookt, zullen je collega\’s je zeker zeggen dat jemoet eten.
Deze regels en zelfs de prijsstijgingen van sigaretten hebben echter niet zo\’n grote invloed op de tabaksconsumptie. Sigaretten worden nog steeds gerookt en veel mensen pakken sigaretten met de hand omdat dat goedkoper is. En jongeren nemen het stokje over.

Scroll to top