De vloek verbreken

Levensstijl


Onze levensstijl wordt fundamenteel beïnvloed door de manier waarop onze ouders leefden, of we dat nu leuk vinden of niet. Het is niet noodzakelijkerwijs de levensstijl zelf, maar de benadering van bepaalde waarden in het leven. Houdingen ten opzichte van verantwoordelijkheid, ten opzichte van anderen, ten opzichte van de economie, enz. hebben een diepgaande invloed op ons. Tegelijkertijd is de kern van het leven de emotionele harmonie of disharmonie waarin mensen opgroeien. Mensen die omringd worden door liefde zijn van nature in het voordeel.
Vyrovnanost staršího páru
Sommige mensen hebben echter minder geluk en groeien op in een disharmonieuze gezinsomgeving of een emotioneel koude omgeving. Psychologen zijn het er meestal over eens dat zulke mensen meer kans hebben om te falen in het leven en in relaties. Ja, de kans is groot, maar zelfs als het niet gemakkelijk was, hebben mensen altijd de kans om te veranderen.
Natuurlijk vereist dit oprechte motivatie en vaak de hulp van een deskundige therapeut of coach. Bovenal moet je heel eerlijk zijn tegen jezelf en je familie, en tegelijkertijd sterk genoeg om al het onrecht dat je is aangedaan los te laten en te vergeven.
Zoufalý muž
Het leven bestaat voornamelijk uit persoonlijke triomfen. Weinig mensen krijgen optimale omstandigheden in het leven. Sommige mensen worden geboren in families die het financieel niet breed hebben maar wel goede relaties; anderen worden geboren in families die het financieel wel breed hebben maar slechte relaties; weer anderen worden geboren in families die geen van beide zijn. Velen worden geboren met verschillende ernstige ziekten en handicaps en moeten daar van jongs af aan mee leren leven.
Smutná tvář
Maar in plaats van te klagen over hoe pijnlijk hun omstandigheden zijn, moeten ze de realiteit als uitgangspunt accepteren en in staat zijn om ervan te herstellen. Stel realistische doelen en wees in staat om kleine successen te waarderen. Vooral als je ouders het je niet gemakkelijk hebben gemaakt. Steek gewoon nooit je kop in het zand.

Scroll to top