Coca-Cola als hulpje

Huishouden


Coca-Cola is zuurder dan de meeste andere dranken. Daarom heeft het ook andere toepassingen dan dranken. In veel praktische situaties kan Coca-Cola andere preparaten vervangen en problemen adequaat oplossen waar het gemiddelde huishouden soms niet omheen kan.
Coca Cola, víčka
– Het kan vet- en bloedvlekken uit textiel verwijderen. Liefhebbers van rode wijn zullen het op prijs stellen om een druppel wijn op hun kleding te kunnen verwerken.
– Niet alle ruitenreinigers werken perfect. Vergeet de standaard ruitenreinigers en probeer cola op het glas te spuiten.
umýt, úklid
– Het is niet eenvoudig om roestvrij staal schoon te houden. Ondanks dagelijks poetsen komt er overal vuil op, of het nu op het aanrecht is of op de kraan van de gootsteen. Probeer de volgende keer, in plaats van een gewone reiniger te gebruiken, dit hulpmiddel op het roestvrijstalen oppervlak te spuiten voordat je gaat polijsten. Ik garandeer je dat je versteld zult staan.
– Veelvuldig gebruik van de waterkoker kan leiden tot kalkaanslag. Dit kan op een aantal manieren worden verwijderd, maar verrassend genoeg kan de drank ook helpen. Giet gewoon een liter in de waterkoker, breng het aan de kook en giet het eruit, en de waterkoker is weer zo goed als nieuw.
– Heel handig, vooral bij het afwassen. Er zijn situaties waarin de vaatwasser droge vetvlekken niet aankan en de waterkoker met de hand geschrobd moet worden. Dat is vermoeiend. Laat voor de volgende keer de pan in Coca-Cola weken en laat het een paar minuten staan. Zo wordt de afwas veel gemakkelijker.
kohoutek, nerez
– Als je het slachtoffer bent van een grap en iemand steekt kauwgom in je haar, dan hoef je het niet meteen af te knippen. Week het vijf minuten in Coca-Cola en de kauwgom zal vanzelf afrollen. Bovendien zal het af en toe wassen van je haar de kleur voeden en het glanzend maken.
– In bepaalde situaties is het beter dan duizend dokters. 1 dcl helpt bij constipatie en buikpijn, en het neemt misselijkheid weg. Het hoge suikergehalte in dit drankje kan echter verdere problemen veroorzaken, dus ga niet verder. In kleine doses zal de patiënt echter verlichting van pijn voelen.

Scroll to top