Geld raakt op, wat nu

Geld


en dat je niet genoeg geld hebt om een lening, creditcard of roodstand af te betalen, zonder dat je weet wat je moet doen. Dit kan komen doordat je ontslagen bent of lange tijd niet kunt werken, of door een scheiding of het overlijden van een partner of ander familielid. Geen van deze omstandigheden is te verwachten; je staat er financieel goed voor op het moment dat de lening wordt afgesloten en de aflossingen gaan jarenlang op rolletjes.
panáček v kamenech.jpg

De handdoek niet in de ring gooien

Op de korte termijn kunnen spaargeld en financiële steun van familieleden helpen, maar op de lange termijn moet de situatie recht onder ogen worden gezien en moet er onmiddellijk actie worden ondernomen om de situatie aan te pakken. Uitstelgedrag zal de situatie niet stoppen, maar alleen maar erger maken. De sleutel is om kalm te blijven, je verstand erbij te houden en niet bang te zijn om hulp en advies te vragen.
svítící kelímek.jpg

Wat je moet doen

Probeer eerst de uitgaven te minimaliseren, vooral bij het kopen van boodschappen en toiletartikelen. Thuis gekookte maaltijden zijn goedkoper dan in restaurants, en koffie \’s ochtends kun je beter in een thermoskan zetten dan onnodig te betalen in een café. Het opschorten van betalingen op verschillende depositorekeningen is een andere oplossing.

Als je thuis spullen hebt die je niet meer gebruikt, verkoop ze dan in een kringloopwinkel of online. Het zal zeker iemand anders ten goede komen en je kunt de centen weer in je budget stoppen.

Ander werk

Een manier om je budget te verhogen is om een \’tweede baan\’ te krijgen of thuis te werken. Geloof me, het is zeker mogelijk voor een tijdelijke periode.

Het opvolgen van deze paar goedbedoelde en bewezen tips zal je zeker helpen om moeilijke financiële tijden door te komen en uiteindelijk zal alles weer normaal worden. Als je met gebonden handen thuis gaat zitten en wacht op een wonder of een erfenis van een rijke tante, zul je waarschijnlijk teleurgesteld worden, want wonderen gebeuren nooit.

Scroll to top