Spellen

Onderwijs


Spellen maken nu op grote schaal deel uit van ons leven en zijn overal om ons heen. We spelen allemaal wel eens spelletjes, ongeacht onze leeftijd. Tegenwoordig kunnen games op allerlei apparaten worden gespeeld, waaronder mobiele telefoons, computers, spelconsoles en Xboxen
playstation slim
. Sommige mensen spelen games om de tijd te doden, anderen spelen games met vrienden of worden door vrienden gedwongen om games te spelen.
Sommige mensen gebruiken games als een soort ontspanning, een bevrijding van al het andere. Bovendien is bewezen dat games de waarneming verbeteren, en er wordt de laatste tijd veel over gesproken dat het lucide dromen makkelijker maakt. Maar zijn games echt zo goed?
ovladač her
In de zojuist gegeven voorbeelden wel, maar het tegenovergestelde is ook waar. Stel je iemand voor die verslaafd is aan games. Het is bijvoorbeeld net als een drugsverslaving. Die persoon is nergens anders meer in geïnteresseerd en in plaats van uit te gaan en plezier te maken met vrienden, blijft hij of zij de hele dag thuis spelletjes spelen. Zo iemand zal veel vrienden verliezen omdat hij of zij na een tijdje zijn of haar interesse volledig verliest en alleen nog maar thuis spelletjes speelt. Daarnaast beschadigen ze ook hun gezichtsvermogen en vooral hun rug. Eeuwig zitten is niet goed voor de rug en eeuwig naar een beeldscherm staren ook niet. Hoewel moderne beeldschermen steeds perfecter worden en het gezichtsvermogen beschermen, is het nog steeds niet erg, en er 10 uur per dag naar staren helpt zeker niet. Natuurlijk is het begrijpelijk dat dit vaak onmogelijk te beschermen is, vooral voor mensen met een zittend beroep achter een computer.

Scroll to top