Verdwijnen van fysieke winkels

Kopen


Soms loop je door de stad en vraag je je af hoe de samenstellingvan winkels in het stadscentrum en aangrenzende straten is veranderd. Sommige gaan jaren meeen verdwijnen dan , terwijl anderemaar één seizoen meegaan
. Is het
de hoge huur , of het gebrek aan belangstelling? Of concentreren ze zich alleen op het bezoeken van winkelcentra en het bestellen van goederen op internet?
deštivé počasí
Ik vind het jammer als ik door de straat loop en de ene winkel gaat weer dicht en wordt een andere winkel, of in het beste geval een café. Dan realiseer je je dat je daar eigenlijk nog nooit gewinkeld hebt. Of er één of twee keer bent geweest. Als anderen zich op dezelfde manier gedragen, zou het niet vreemd zijn als de winkel verdwijnt. In het ergste geval blijft de ruimte leeg te huur staan en is er niemand geïnteresseerd om hem te huren.Als je winkelcentra niet alleen in het weekend maar ook doordeweeks bezoekt, zijn ze meestal overvol met weinig ruimte om te parkeren. Ouders zetten hun kinderen af bij de
kinderhoek
en gaan winkelen. Na het winkelen lunchen of dineren ze in een fastfoodrestaurant. Alles onder één dak, het weer is zonnig, rennen is niet nodig, het is warm, jassen kunnen in de auto blijven en de auto is niet ver weg. De voordelen van winkelen onder één dakzijn onmiskenbaar.

[45] Er zijn echter [46] ook nadelen [47]. Ongezonde airconditioning, constant lawaai en geknor, verhoogd risico op het oplopen van druppelinfecties, risico op zakkenrollen, overvolle kassa\’s. De huurprijzen zijn vaak ook hoog en de prijzen zijn vaak laag. De huurprijzen zijn ook vaak hoog en meestal zijn er alleen bekende winkelketens die kleding, schoenen, juwelen, ondergoed, sportuitrusting, handtassen, speelgoed en elektrische apparaten verkopen.
lidé v centru
Kleinerefysieke winkelshebben hun eigen unieke aantrekkingskracht en worden vaker onderzocht door winkelpersoneel. Je vindt er misschien iets wat je in de grote winkelketens niet kunt kopen, maar je moet er wel meer voor lopen en je auto wat verder weg parkeren.
Dus laten we deze winkels niet uit onze steden verliezen.

Scroll to top