Zelfliefde als de basis van het leven

Liefde


Net zoals het nodig is om een plek te hebben waar je thuishoort als fundament van een succesvol leven, zo is het nodig om eerst van jezelf te houden om kwaliteitsrelaties op te bouwen.

panáček a srdíčko

Zelfliefde is iets dat weinig aandacht krijgt in de hectische tijden van vandaag, omdat iedereen succesvol moet zijn, zelfs als ze doodlopende wegen ervaren. Dat is verkeerd! We moeten allemaal ergens opschrijven dat we de meeste tijd met onszelf doorbrengen en daardoor leren dat het een natuurlijk onderdeel van ons leven is.

Maar zelfs als het een integraal onderdeel van ons bestaan is, moeten we ermee leren leven, veel minder voor onszelf zorgen. De hoeksteen van dit levensproces is vooral de acceptatie van het houden van onszelf, hoe we er ook uitzien (of we nu klein, groot, oud of kaal zijn)

. Ieder van ons is uniek en dit is de magie van onze individualiteit. Deze individualiteit verandert geleidelijk en gestaag gedurende ons leven naarmate we ervaring opdoen, nieuwe kennis verwerven en onze eigen mening vormen, en past niet noodzakelijkerwijs bij iedereen om ons heen. Je hoeft niet bang te zijn voor afwijzing door de maatschappij als geheel, maar het is noodzakelijk om je eigen weg in het leven te vinden.
obrys tváře v zrcadle

En dit is de essentie van het bovengenoemde onderwerp. Van onszelf houden en de beste relatie met onszelf hebben is wat we onze kinderen moeten leren. We moeten ernaar streven volgens onze eigen ideeën te leven en niet volgens die van anderen, vooral omdat we niet weten wat het lot ons zal brengen.

Tot slot moeten er nog een paar essentiële zinnen worden gezegd. Zelfliefde begint op de voorgrond te treden, en ik denk dat dit zeer terecht is. Want als we in harmonie met ons lichaam leven, zullen we altijd weten wat we nodig hebben en wat we op een bepaald moment moeten vermijden.

Scroll to top