Ben jij dat niet?

Levensstijl


Je kind is het centrum van het universum. Sterker nog, je kind is het centrum van jouwwereld. Maar dat betekent niet automatisch dat alle anderen dat ook moeten zijn. Dus laten hyperactieve ouders hun kinderen doen wat ze willen, waar ze willen, wanneer ze willen en worden ze boos als iemand protesteert. Kind gooit alle planken om? Maak je geen zorgen, ik ruim het wel op. Je kind bezet je favoriete schommel en er staat een rij achter? Ze zullen wachten tot jouw kleintjes kunnen spelen. Wees de volgende keer empathisch en leer jezelf en je kinderen dat je niet alleen op de wereld bent.
dvě ruce

Je hebt geen gezag. Gerelateerd aan het vorige punt. Je kind kent geen grenzen en krijgt alles wat je maar kunt bedenken, dus je hebt helemaal geen autoriteit over hem. We adviseren je niet om een sergeant te zijn, maar je kind moet weten dat jouw woord geldig is. Dus als je hem vertelt wat hij wel of niet moet doen, zal hij naar je luisteren. Als hij niet protesteert of een beetje een driftbui heeft, zal hij luisteren.
žena a dítě

Verwaarlozen van volwassenen. Partners, familie en vrienden. Je hebt geen plaats in je universum voor iemand anders dan je eigen kinderen en hebt daarom geen tijd voor anderen. Je partner heeft een romantisch weekend geregeld waarbij je moet oppassen? Je kunt je schatten niet achterlaten. Een vriendin gaat trouwen en heeft jou uitgenodigd, maar wil geen kinderen onder de 10 jaar op de bruiloft. Laat haar het veranderen of maak je druk en blijf thuis. Breng volwassenen in je leven. Kinderen zullen het prima vinden zonder jou voor een paar dagen en jij zult meer uitkijken naar de bruiloft.
matka a ditě

Je kunt niemand vertrouwen. Je moet alles onder controle hebben. Natuurlijk is het prima om bezorgd te zijn over de schoolprestaties van je kind, maar als je vijf keer per week naar school gaat en een camera naast je klaslokaal wilt, is het tijd om twee stappen terug te doen. Of ben je het type dat elke vijf minuten je oppas belt om te controleren of je ondertussen niet ontvoerd bent door Mexico? Relax, je geliefde zit waarschijnlijk rustig in de woonkamer naar soapseries te kijken en het kan hem niets schelen.

Scroll to top