Hoe je meer beweging in je leven kunt opnemen

Vrouw


Neem een hond

Laat je hond uit, zelfs als het buiten regent of als je geen zin hebt. Op die manier krijg je wat frisse lucht en loop je meerdere keren per dag een paar stappen. Als je geen hond wilt omdat het te belastend is, beloof dan om één keer per dag met je hond te gaan wandelen met een buurvrouw die een hond heeft. Of spreek met een vriendin af dat jullie de volgende keer niet in een café gaan zitten, maar koffie gaan drinken en een mooie route gaan lopen met haar hond. Iedereen zal blij zijn, jij en je vriendin bespreken de laatste roddels bij de koffie, jij doet iets voor je gezondheid en je hond krijgt wat beweging.

pes

Parkeer je auto op korte afstand

Parkeer je auto niet op een braakliggend terrein in de buurt van je huis, werkplek of winkelcentrum. Parkeer bewust iets verder weg. Elke stap telt. Als je de MHD gebruikt om naar je werk te gaan, stap dan een halte eerder uit en loop naar huis.

Touwtje springen

Touwtje springen is een geweldige oefening. Het geeft je een full-body workout, je werkt je in het zweet en je hebt niets extra\’s nodig. Touwtje springen is een geweldige training voor het hele lichaam, je gaat ervan zweten en je hebt er niets extra\’s voor nodig. Je kunt het rustig in de woonkamer van je huis doen met een springtouw van ongeveer 100 Kč en een klein vierkantje.

Wist je dat: 10 minuten touwtje springen evenveel energie kan verbranden als 30 minuten hardlopen

Neem de trap

Sla de lift helemaal over en gebruik de trap. Waar mogelijk. Regelmatig traplopen leidt tot een sterker en gezonder bewegingsapparaat.

cvičení

Spring op een trampoline

Trampolinespringen is niet alleen voor kinderen. Probeer eens een tijdje te springen. Het is uitdagend, maar het traint je benen en billen. Het heeft ook het voordeel dat je je knieën niet bezeert.

Wist je: Je kunt 1500 kcal verbranden in een uur op een trampoline, dat is bijna het dubbele van een Zumba-les

Ga wandelen

Is er een park of bos bij jou in de buurt? Zeer goed. Ga minstens drie keer per week wandelen. Je krijgt energie van de zon, verlicht stress en maakt je hoofd leeg.

Wist je dat.

Scroll to top