Hoe word je de koningin van de herfstkeuken met pompoenen, magie

Vrouw


Pompoenen zijn een grote hit in de keuken. Het kan zout of zoet zijn. Gebakken, geroosterd, gestoofd, gekookt of gebakken. Je kunt er voorgerechten van maken zoals gegrilde goudsbloemen met kruiden en kaas, talloze soepvariaties, hoofdgerechten zoals pompoenrisotto of gevulde pompoen, bijgerechten zoals puree, en vele desserts. Je kunt er ook brood mee bakken en smeersels mee maken.
zamilovaný pár, svatební kyticePompoen, ook wel pompoen genoemd, komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en is een van de oudste gewassen op aarde.
zamilovaný pár, svatební kytice
Het kan worden onderverdeeld in twee categorieën: sier- en eetbaar. De eerste kunnen worden gegeten, maar zijn niet erg smakelijk, en hun grootte en knusse vorm maken ze onnodig bewerkelijk om te verwerken. De bekendste eetbare soorten zijn de spaghetti, die bij verhitting een sliert wordt zoals spaghetti; de hokkaido, die een mooie oranje kleur heeft en de enige is die met schil kan worden gegeten; de muskaat, die rauw kan worden gegeten als hij goed rijp is; en tot slot de butternut, die een zeer delicate smaak en een butternutachtig aroma heeft.
zamilovaný pár
Maak een heerlijke warme soep met onze recepten of verwen je familie met zoete muffins.

Pompoensoep voor 4 porties
1 teentje knoflook, in blokjes gesneden
1 Hokkaido pompoen, met schil
2 cm geraspte gember
1 bouillonblokje
1 verse room
Geraspte wortel en peterselie naar smaak [22
Een snufje zout en peper, een snufje boter of ghee
Fruit de knoflook en gember in het vet, voeg de gebakken pompoen toe, giet het water net boven de pompoen, giet de bouillonblokjes erbij en laat even koken, gooi de groenten erbij, laat even koken, meng, roer de room erdoor, verwarm door en breng op smaak. Breng op smaak. Garneer tot slot met chilivlokken en een beetje room.

Gekruide pompoenmuffins – 12
2 kopjes bloem
1,5 kopjes bruine suiker
Snufje zout
2 theelepels gemalen kaneel
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
Snufje nootmuskaat
2 eieren
400 g pompoenpuree
0, 5 kopjes olie
melk naar smaak
Meng de droge en natte ingrediënten apart en mix goed tot een glad beslag. Bak in muffinvormpjes of papieren bakjes op 180°C gedurende 25 minuten.

Scroll to top