gegrilde kastanjes

Kopen
pečené kaštany

pečení kaštanů

pečené kaštany

[31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] dan zul je gefascineerd zijn door het aroma van geroosterde kastanjes, die moeilijk te weerstaan zijn. Geroosterde kastanjes zijn als echte noten. In de winter zullen papieren kegels verrukken, evenals in de zomer ijs.
pečené kaštany
Je kunt ze ook thuis in de oven bereiden. Snijd de kastanjes op een bol oppervlak in de vorm van een kruis, met de gesneden kant naar boven en stapel ze op een bakplaat. Zet in een voorverwarmde oven en bak op een ingestelde temperatuur van 200 ° C gedurende ongeveer 15-20 minuten wanneer de huid bruin wordt en begint te barsten, is de kastanje klaar. Het is noodzakelijk om voorzichtig te zijn om niet te verbranden en zwart te worden. Nog steeds warm, zal de huid snel afpellen, en daarmee zullen de bittere vezels onder de huid blijven totdat er alleen een glanzende en gladde kastanje overblijft. Breng na het bakken op smaak met zout en peper of zoet – bijvoorbeeld honing.

kastanjes zijn niet alleen heerlijk, maar ook gezond. Ze bevatten veel zetmeel, eiwitten en suiker. Ook vitamine A, C en groep B werken gunstig op de huid en het haar, tegen vermoeidheid, stress, verbeteren de stemming. Ze helpen tegen ademhalings -, lever-en hart-en vaatziekten. 
pečení kaštanů
De Kastanjeboom (Castanea sativa) heeft niets te maken met onze paardenkastanje (Hongaarse paardenkastanje, Aesculus hippocastanea), die niet eetbaar is. Kastanjebomen groeien in een aantal van de warme en zonnige wijngebieden, evenals in ons land. De juiste hoogte is 500 m, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Europa en Noord-Afrika. Het groeit tot een hoogte van 2025 m en leeft tot 500 jaar (in Midden – Europa tot 200 jaar, in West – Azië tot 1000 jaar). De stam is tot 2 meter in diameter.  Vroeger waren deze grote bomen vooral te vinden in parken en Kasteeltuinen. Tegenwoordig kunnen kleinere geënt variëteiten door professionele tuinders worden gekocht. Het is ook geschikt voor kleine tuinen. Steegjes van gekweekte kastanjes zijn bijvoorbeeld te zien in het kasteelpark van Ploskovice.

Scroll to top