Giftige relaties

Relaties


In de eerste plaats is het belangrijk om te weten hoe je dergelijke relaties kunt onderscheiden van gezonde relaties. Enkele indicatoren zijn:

  • Gebrek aan vertrouwen in de partner
  • Ongemakkelijke sfeer
  • Gebrek aan vertrouwen in de partner
  • Constante kritiek
  • Gebrek aan communicatie

hádka partnerů
Er zijn natuurlijk meer van dit soort signalen, maar ze hebben allemaal dezelfde basis.
Communicatie en vertrouwen zijn essentieel als je je niet op je gemak voelt in een relatie. Om te beginnen is het belangrijk om openlijk over je relatie te praten met je partner. Daarna is het aan de partner om te reageren. Als hij niets verkeerds ziet in zijn gedrag en niet bereid is om zich ook maar enigszins aan te passen, dan is hij waarschijnlijk een giftige partner met narcistische neigingen. Zo iemand is niet geschikt voor een serieuze relatie. Natuurlijk, als hij iemand vindt die waardevol voor hem is, zou hij kunnen veranderen. Maar als hij daar niet toe in staat is, is het het makkelijkst om de relatie zo snel mogelijk te verlaten.
Als je vastzit in een relatie en je voelt je gevangen, dan is dat een andere duidelijke indicator dat er iets mis is. Hoe eerder je je realiseert dat de dingen niet zo geweldig zijn als in het begin, hoe beter. Giftige partners kun je echter meestal niet op tijd ontdekken. De eerste paar maanden geven je de tijd om verliefd te worden op de partner van je dromen. En als je eenmaal 100% toegewijd bent aan je partner, dan pas zullen ze hun ware aard laten zien. Op dit punt is het echter niet zo gemakkelijk om weg te lopen. Iedereen om je heen wist het allang en heeft je er zelfs voor gewaarschuwd, maar je hebt hun advies niet opgevolgd. En nu zit je in een emotioneel slopende relatie en je hebt de kracht niet om er een eind aan te maken.nešťastný vztah
Hoe je eruit komt
Je belangrijkste taak is om jezelf ervan te overtuigen dat je in een relatie zit die je geen goed doet, integendeel. Maar door simpelweg toe te geven dat je je misschien vergist hebt in de ander, zaai je het zaad van de twijfel.
Plotseling begin je aan alles te twijfelen. Alles wat hij ooit heeft gezegd, gedaan of niet heeft gedaan. En als je eenmaal je ogen kunt openen, wil je niet meer terug naar een relatie waarin je alleen maar gebruikt wordt. Maar het belangrijkste is dat alleen jij jezelf kunt redden.

Scroll to top