Grote bedrijven geven het goede voorbeeld op het gebied van duurzaamheid

Bedrijven


Vandaag de dag is het meer dan ooit belangrijk om ons te richten op het verminderen van uitstoot en broeikasgassen. Over de onvermijdelijke gevolgen van klimaatverandering wordt op alle continenten gesproken, niet alleen in landen. Lange tijd hebben individuele landen zich hiertegen verzet en er niets aan gedaan. Hoewel een krachtig statement van de menselijke gemeenschap als geheel onvermijdelijk is, is vrijwillige actie in de particuliere sector net zo belangrijk.
rostlinka v dlaních
Deze veranderingen hebben een direct positief effect gehad en hebben het voorbeeld gegeven dat succesvol milieubedrijf niet confronterend hoeft te zijn.9]
De hieronder gepresenteerde bedrijven worden alleen vanuit milieuperspectief bekeken. Hierbij wordt de behandeling van werknemers in nationale en internationale dochterondernemingen buiten beschouwing gelaten. Dit zijn bedrijven die aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt bij het aanpakken van een reeks milieuproblemen, van afvalbeheer en de impact van vervuiling tot klimaatverandering en ontbossing.
Životní prostředí
Panasonic
Als je aan milieuvriendelijke bedrijven denkt, is dit bekende Japanse elektronicabedrijf waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt; zelfs het tijdschrift Fortune merkte in 2014 op dat wat mensen over Panasonic denken helemaal niet is wat het bedrijf in werkelijkheid denkt. heel anders is dan hoe het bedrijf zich daadwerkelijk gedraagt. Duurzaamheid is immers een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Het beïnvloedt alle activiteiten binnen het bedrijf, van energiebesparende maatregelen tot recyclinggerichte productie.
Solární panely
New Belgium Brewing Company
De productie van bier kan veel negatieve gevolgen hebben voor het milieu. Van de grote hoeveelheden energie die verbruikt worden bij de productie tot de afvoer van gebruikte granen en ander afval. Het bedrijf uit Colorado is de op twee na grootste brouwer in de VS. Het bewijst dat het ondanks zijn omvang het milieu niet hoeft te schaden. Duurzaamheid is een direct onderdeel van de bedrijfscultuur en het merk. Dit blijkt uit de vele investeringen in milieuverbeteringen. Het bedrijf heeft zonnepanelen gebouwd om de gelagkamers van energie te voorzien. Afvalwater wordt gerecycled als energie en gebruikt in de productie. Het meest interessant is echter het interne fietsdeelsysteem, waarbij werknemers rond het 50 ha grote terrein fietsen.

Scroll to top