Het selecteren van de juiste aanhanger

Kopen


Het kan lastig zijn om de juiste aanhangwagen te vinden die bij je past door het enorme aanbod aan verschillende merken en modellen. Hier vind je allerlei praktische tips en informatie die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste aanhangwagen die bij je past.

návěs

Ten eerste is het goed om te bepalen of je gebruik wilt gaan maken van een ongeremde of een geremde aanhangwagen. Een geremde aanhangwagen is voorzien van een eigen remsysteem en mag daardoor meer vervoeren dan een ongeremde aanhangwagen. De maximaal toelaatbare massa van een ongeremde aanhangwagen bedraagt 750 kilogram. Hierdoor mag deze aanhangwagen getrokken worden met rijbewijs B.

Een ander belangrijk aspect om te bepalen voordat je een aanhanger selecteert is wat je met de aanhangwagen wilt gaan vervoeren. Temperatuurgevoelige ladingen kunnen bijvoorbeeld het beste worden vervoerd in een gesloten koelaanhangwagen. Voor het vervoeren van grofvuil of tuinafval kan je het beste een open aanhangwagen gebruiken. Op een open aanhanger kan ook een huif worden geplaatst. Zo bescherm je de lading tegen regen. Een transportaanhanger of autoambulance is weer het meest geschikt voor het vervoeren van auto’s en rollende machines.

koelwagen01.jpg.crdownload

Het bepalen van het gewicht van de lading die je gaat vervoeren is een ander essentieel onderdeel bij het kiezen van de juiste aanhangwagen. De maximale trekkracht en het type rijbewijs wat je hebt hebben ook invloed op het maximale laadvermogen. Je mag met rijbewijs B maximaal 750 kilogram trekken, of meer als het totaalgewicht van de aanhanger en de auto onder 3500 kilogram blijft. Met het rijbewijs B+ mag je een combinatie auto-aanhangwagen besturen zolang het totaalgewicht minder dan 4250 kilogram is. Voor het trekken van een zwaardere aanhangwagen met een maximaal totaalgewicht van 3500 kilogram is een BE rijbewijs nodig. Een aanhangwagen met een totaal gewicht van meer dan 3500 kilogram is alleen onder bepaalde voorwaarden toegestaan.

koelwagen01.jpg.crdownload

Uiteraard zijn kwaliteit en prijs ook doorslaggevende factoren bij het selecteren van de juiste aanhangwagen. Ook een garantievoorwaarden kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Een bedrijf dat 10 jaar chassisgarantie en 2 jaar garantie op de aanhangwagen biedt is HAPERT Aanhangwagens.

5/5 - (1 stemmen)
Scroll to top