Je huis krijgt een make-over

Huishouden


Hoe ziet je flat eruit? Vind je overal van alles maar kun je eigenlijk niets vinden? Heb je moeite om je te herinneren waar je een tijdje geleden dingen hebt neergelegd, of liggen er hier en daar zoveel verschillende spullen dat het moeilijk is om bepaalde dingen terug te vinden? Helaas hebben de meeste mensen zo\’n huis, maar het is niet zo moeilijk om dat te veranderen.

Probeer kleurrijk meubilair eens te vervangen door bijpassende felgekleurde spullen en je zult zien hoezeer dit het algemene gevoel van een ruimte kan veranderen. Je flat of huis zal ineens luchtiger en ruimtelijker aanvoelen. Je zult je gezelliger en productiever voelen en overdag meer gedaan krijgen.

prostorný byt

Natuurlijk is het veranderen van je meubels niet alles. Misschien nog belangrijker is het wegdoen van dingen die je niet echt nodig hebt. Er staan dingen in onze kasten die we al jaren niet meer dragen. We wachten op een gelegenheid of iets dergelijks om ze te dragen en af te vallen. Maar in werkelijkheid dragen we die kleding nooit meer. Door je te ontdoen van deze ongewenste kleding, maak je ruimte vrij in je kast en wordt het makkelijker om kleding te vinden die je leuk vindt.

nepříjemné oblečení

Maar het gaat niet alleen om kleding. De meeste mensen hebben bijvoorbeeld veel keukengerei in hun keuken staan dat ze helemaal niet gebruiken. Wat dacht je van een sapcentrifuge die moeilijk schoon te maken is? Of wat dacht je van de broodmachine voor \’speciale gelegenheden\’ die hooguit eens in de twee jaar wordt gebruikt? Al deze spullen moeten worden weggegooid of, als ze waarde hebben, verkocht op internet of aan familieleden gegeven. De keuken wordt ook optisch ruimer en opgeruimder. Het zal niet langer klein en ongemakkelijk aanvoelen.

Er is een eenvoudige vuistregel die kan helpen bij het opruimen van je huis: doe alles weg waar je niet blij mee bent. Waar heb je kleren voor nodig die je niet mooi vindt? Waarom heb je een doos thee nodig die je niet lekker vindt?

Scroll to top