Wees op je hoede

Relaties


Geen enkele relatie kan zonder stormen, argumenten en ruzies. We moeten ons er echter van bewust zijn hoezeer onze relaties door deze conflicten worden beïnvloed. Probeer je vóór een woordenwisseling voor te stellen hoeveel mentale schade we elkaar kunnen toebrengen. Een cholerische persoonlijkheid zal waarschijnlijk niet nadenken over de gevolgen van een ruzie. Ze hebben weinig controle over hun emoties en zeggen vaak dingen waar ze later spijt van krijgen. Idealiter kennen ze de andere persoon goed genoeg om te kunnen voorspellen, tenminste gedeeltelijk, hoe de andere persoon zal omgaan met een emotioneel intense situatie.
absence komunikace
Als je dit kunt identificeren, heb je een duidelijker idee van welke houding je moet aannemen als reactie op een geagiteerde situatie. Laat je jezelf boos worden, voel je je er verdrietig door, of reageer je ook overdreven? Het spreekt voor zich dat je houding invloed heeft op het probleem waarmee je te maken hebt. Een ruzie over het feit dat je niet weet welke wasmachine je moet kopen of welke kleur je de kamer moet verven, is zeker een andere situatie dan ontdekken dat de ander ontrouw is geweest. Op dat moment is het moeilijk om de emotionele kant van de dingen te scheiden van de feiten. Je kunt dan kortzichtig handelen. Probeer dus eerst je gedachten over wat je moet doen op een rijtje te zetten. Wil je de relatie voortzetten of is dat geen optie? Geef jezelf voldoende tijd om je gedachten te ordenen. Ga ervan uit dat het moeilijk zal zijn. Communiceren met een jaloerse en achterdochtige partner is ook niet gemakkelijk. Een relatie met een jaloerse partner kan ondraaglijk zijn en misschien wil je de relatie wel beëindigen.
partnerský vztah
Gezonde jaloezie kan een partner zeker gelukkig maken, maar te veel achterdocht kan een relatie vernietigen. Idealiter zouden we onze partners moeten kunnen kiezen op basis van onze eigen voorkeuren. Dat is allemaal goed en wel, maar als we in een periode van verliefdheid zitten, lijkt die partner meestal de juiste persoon voor ons. Als de roze bril afgaat, kunnen we het samenwonen vanuit een heel ander perspectief bekijken. [Maar we moeten niet vergeten dat mensen gebreken en tekortkomingen hebben.