Relaties en hun crises

Relaties


Relaties behoren tot de mooiste en de moeilijkste. Het opbouwen van een relatie is immers niet zo moeilijk als het vervolgens onderhouden ervan. Iedereen heeft wel eens een relatiecrisis. In feite overkomt relatiecrises elk stel. En zelfs degenen die zeggen dat ze nooit een crisis hebben gehad, hebben altijd wel een crisis gehad. Het gaat erom hoe jullie het probleem aanpakken. Ten eerste. Ik denk niet dat het erg is, en je kunt alles uitleggen en om vergeving vragen. Het is niet aan te raden om opvliegend te worden. Ruzies helpen niemand. Het maakt de situatie altijd erger. Probeer altijd te ontcijferen waarom de crisis jou is overkomen.

vztahy

Wat was de aanleiding voor de crisis en wat kun je doen om herhaling te voorkomen? Heel vaak breekt er een crisis uit als een partner vreemdgaat. Het vertrouwen verliezen kan echt heel moeilijk en pijnlijk voor je zijn. Hoe kun je bij iemand willen zijn als je weet dat ze tegen je hebben gelogen en je hebben bedrogen? Ze hebben het je recht in je gezicht verteld. Hoe kun je ze dan nog geloven? Is er een manier om te vergeven en weer te gaan geloven? Zo ja, hoe vaak kun je dat verdragen? En hoe vaak zou het nog meer pijnlijke wonden in je eigen hart veroorzaken? Het hangt ervan af waarom de persoon het heeft gedaan. Was het een eenmalige affaire? Ben je bereid om te vergeven? Aan hem of aan jezelf?

svatba

Zou je het vergeten en weer verder gaan? Ja, dat is wat een crisis is. Een andere veel voorkomende crisis is dat je jezelf niet meer begrijpt. Alles tussen jullie twee valt weg en je overleeft gewoon en blijft naast elkaar staan. Je spreekt nauwelijks nog met elkaar, je deelt niets meer met elkaar. Ze worden door zoveel dingen afgeleid dat ze vergeten om samen te leven. En als de tijd opraakt en ze plotseling vrije tijd hebben, kunnen ze die niet samen gebruiken. Dan slaat er weer een crisis toe. Er is niets gemakkelijker en mooier dan samen met je partner opnieuw ontdekken wat we gemeen hebben. We herontdekken hoeveel interesses en hobby\’s we hebben. Hoe fijn we het vinden om bij hem te zijn. En hoe mooi het is als we met liefde en begrip naar elkaar kunnen luisteren. Terugwinnen wat mooi is. En ook om de schoonheid in onze partners te zoeken en te waarderen. Want er is niets mooiers in de wereld dan liefhebben en bemind worden.

Scroll to top