Welke menstruatieproducten passen bij jouw lichaam?

Vrouw


Menstruatie is nooit gemakkelijk voor vrouwen, omdat het vaak pijnlijk en ongemakkelijk is. Toch hebben de meeste vrouwen een hekel aan deze periode, niet alleen vanwege het ongemak van veel bloed, maar ook omdat de meeste vrouwen last hebben van krampen, gewichtstoename, zwellingen en verschillende huidproblemen.

Menstruace

Tegenwoordig zijn er veel gemakken gecreëerd om vrouwen te helpen met deze periode om te gaan, maar vroeger bestond zoiets niet. Hoe meer we te weten komen over het verleden, hoe slechter de waarheid over hoe menstruatie ooit echt werd gezien. In sommige culturen mochten vrouwen tijdens de menstruatie niet eens naar buiten en werden ze opgesloten in kamers die speciaal voor deze situatie waren gebouwd. Angstaanjagend, nietwaar?

Kalíšek

Tegenwoordig hebben we al allerlei hygiëneproducten, zoals maandverband. Deze zijn echter slecht, zowel vanwege het oncomfortabele gevoel als vanwege de bacteriën die erop kunnen groeien. Tampons zijn iets comfortabeler in het gebruik, maar deze zijn ook niet erg goed op het gebied van bacteriën, vooral toxic shock syndrome. De nieuwe essentials zijn menstruatiecups, die we het meest aanbevelen omdat ze milieuvriendelijk zijn, jarenlang gebruikt kunnen worden en omdat ze gemaakt zijn van siliconen en geen bacteriën bevatten. Je morst gewoon je menstruatiebloed en stopt het er weer in. Ze stinken niet en als je ze vervangt zoals je gewend bent, is er praktisch geen risico op lekkage, omdat de hoeveelheid menstruatiebloed niet toeneemt. Het andere nieuwe is maandverband, dat ook goed is, maar vooral voor vrouwen met een zwakke menstruatie. De beste oplossing voor nu is dus nog steeds een cup.

Scroll to top