Zelfliefde en haar verschijningsvormen

Liefde


We zien onszelf elke ochtend in de spiegel. En wat denken de meeste mensen als ze naar zichzelf kijken? Zou het een positieve gedachte zijn? En hoe voelen we ons als we elke ochtend en elke avond naar ons lichaam in de spiegel kijken? Zouden we ons positief voelen als we het zien? Hoe ons lichaam er ook uitziet. Wat denken we over dat lichaam? Welke gedachten sturen we naar ons lichaam? Zijn die positief of negatief? Laten we niet toegeven aan ons eigen geweten. Dat is waarschijnlijk geen vriendelijke gedachte. En als onze geest negatief denkt, zullen er vanzelf negatieve gevoelens ontstaan. Maar waar komen die vandaan?

věř v sebe

Waarom voelen we niet genoeg eigenliefde? Wat is er mis met ons? Is er een manier om dat te veranderen? Natuurlijk is dat mogelijk. Natuurlijk moet het in je hoofd beginnen. Je moet tegen jezelf zeggen dat je lichaam perfect is. En ook al is het niet je ideale vorm, ook al is het niet de vorm waar je van droomde, accepteer het gewoon. Maar het maakt helemaal niets uit. Leer je lichaam te accepteren alsof het al perfect is. Leer onvoorwaardelijke zelfliefde. Hoe doe je dat? Begin met jezelf te behandelen als je beste vriend. En het helpt ook om je bewust te worden van dankbaarheid. En dankbaar te zijn voor elk klein ding in het leven.

pochvala

Zoek ook één positief klein ding dat je die dag gelukkig maakte. Herinner jezelf daar dan voortdurend aan voordat je naar bed gaat en onmiddellijk nadat je wakker wordt. Als deze techniek te omslachtig is, probeer het dan op te schrijven. Niemand anders kan je zien. Ze kunnen niet lezen wat je denkt of aan wie je denkt. Als je niet wilt dat mensen steeds weer veronderstellingen over je maken, moet je ze dat altijd vertellen. Stop met jezelf met iemand anders te vergelijken. Dat is heel dom. Je bent perfect zoals je bent. Er zal niets veranderen. Je doel is om een steeds betere jij te worden. Dat is de enige weg naar zelfliefde en zelfbewustzijn.

Scroll to top