Folteronderwijs?

Onderwijs


Leren is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn immers veel andere interessante activiteiten naast schoolwerk. Als je kinderen wilt helpen met hun studie en hun leed wilt verzachten, moet je moeite doen en betrokken raken. Het is immers heel belangrijk dat kinderen zich door jou gesteund voelen.
vybarvování andílka
Motivatie
Passende motivatie kan een geweldig effect hebben op kinderen! Als kinderen gemotiveerd zijn om te leren, zullen ze niet alleen goede cijfers halen op school, maar ook doelen hebben om te bereiken. Motivatie kan op verschillende manieren worden bereikt. Beloningen, zoals cijferrapporten, kunnen hen bijvoorbeeld motiveren. Een andere manier om te motiveren is als kinderen een droombaan hebben waarvoor ze goede cijfers moeten halen. Dit is een ideale situatie waarin het kind goede cijfers probeert te halen, niet voor de omgeving, maar voor zichzelf. Motivatie kan natuurlijk ook negatief zijn (bijvoorbeeld een TV-verbod voor slechte cijfers), maar in veel gevallen werkt dit eerder averechts en raakt het kind verhard en doet het niet nog harder zijn best. Laten we eerst de goede manier proberen.
Leer jezelf
.
Kinderen willen volwassenen imiteren. Als jij de hele dag voor de tv zit en jezelf niet onderricht, kun je niet van je kinderen verwachten dat ze hetzelfde doen. Als je kinderen wilt steunen en hen wilt laten zien dat ze er niet alleen voor staan, kun je de studio in gaan en samen met hen leren – op je eigen manier. Verbeter je taalvaardigheden, behaal een diploma, studeer aan een correspondentiecollege of …… Kinderen kijken vaak naar hun ouders als rolmodel.
spokojení chlapci
[Scholen waar kinderen spelenderwijs leren[21]
Sommige vakken zijn saai. Geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde… Hoe kunnen we leren leuker maken voor kinderen? Maak herhalend leren thuis interessanter. Ben je aan het leren optellen en aftrekken bij wiskunde? Oefen dan wat in de praktijk. Satéstokjes, lucifers, dennenappels, appels …… Je kunt alles gebruiken wat je bij de hand hebt. Je leert het beste spelenderwijs en met voorbeelden uit de praktijk.

Scroll to top