LGBT

Relaties


Mensen worden niet in hetzelfde uniform geboren en iedereen heeft andere rechten. En interpersoonlijke relaties ontwikkelen zich dienovereenkomstig. We hebben allemaal traditionele ideeën over familie. Dat wil zeggen, moeders en vaders en misschien hun lieve kinderen. Maar moet dat zo zijn?
duhové srdce
Het begrip homoseksualiteit behoeft geen uitleg. De term is de laatste tijd aanzienlijk verbogen. Kort gezegd is het woord afgeleid van twee woorden van Latijnse oorsprong: homós, wat hetzelfde betekent, en sexus, wat geslacht betekent. Met andere woorden,het woord betekent hetzelfde geslachtof, simpel gezegd, affectie voor hetzelfde geslacht. Mannen worden homo en vrouwen lesbisch genoemd; tot het eerste derde deel van de 20e eeuw werden ze als geestesziek beschouwd en onderworpen aan drastische behandelingen. De wereldberoemde Britse wiskundige Alan Turing was bijvoorbeeld zo iemand, wiens leven te zien is in de film Enigma.
Seksuele geaardheid is biologisch bepaald: aan het einde van de 20e eeuw raakten steeds meer wetenschappers geïnteresseerd in homoseksualiteit en werden er verschillende studies en onderzoeken uitgevoerd. Eén daarvan was een onderzoek naar de prevalentie van homoseksualiteit tussen broers en zussen, waarbij één broer of zus homo of lesbisch was. Het onderzoek bevestigde dat seksuele geaardheid in meer dan de helft van de gevallen voorkwam bij eeneiige tweelingen, maar het aantal was veel lager in andere broer-zus relaties. Dit betekent dat de conclusie is dat homoseksualiteit genetisch bepaald is.
polibek dvou dívek
Sindsdien wordt er steeds meer over homoseksualiteit gepraat en zijn er optochten ter ere van de homo-, lesbische, biseksuele en transgendergemeenschap, kortweg LGBT-gemeenschap, die GayPrideworden genoemd. Steeds meer jongens en meisjes geven openlijk hun geaardheid toe (bekend als coming out) en men kan niet anders dan hopen dat ze verwelkomd zullen worden door zowel hun naasten als door de bredere gemeenschap.

Scroll to top