5 ergste redenen om in een disfunctionele relatie te blijven

Relaties


Het overkomt ons waarschijnlijk allemaal wel eens. Je hebt een relatie met iemand van wie je houdt, maar om de een of andere reden is je leven met die persoon een hel. We kunnen niet met elkaar opschieten, we maken ruzie, we lachen elkaar uit. Soms voelt het alsof de ander ons verder duwt dan dat hij ons gelukkig maakt. We zijn meer tegen elkaar dan dat we samen zijn.

pohádaný pár

Het is moeilijk om toe te geven, maar er zijn zoveel relaties die deelnemers zonder goede reden in stand houden. Als de roze bril afgaat en ze hun partner beter leren kennen, komen grote problemen en waarschuwingssignalen naar boven en zeggen ze dat ze “weg moeten gaan”. Deze zijn echter meestal in tegenspraak met het eerder genoemde emotionele aspect dat we niet van onze partner willen scheiden.

Welke onzinnige redenen we meestal gebruiken om te rechtvaardigen dat we in een relatie blijven die niet werkt.

1.Omdat we elkaar leuk vinden.

Ja, liefde is heel belangrijk. Maar er zijn veel mensen in de wereld van wie je houdt en zult houden. En nog veel meer mensen zullen van jou houden, van de persoon die je bent. Maar dat betekent niet dat je met allemaal nog lang en gelukkig kunt leven. Uit elkaar gaan sluit gevoelens niet uit.

2.Hij heeft waarde.

Helaas betekent het niet omdat iemand aardig tegen je is, dat hij de juiste persoon is. Leer eerst aardig voor jezelf te zijn, respecteer jezelf en dan zul je niet zoveel van anderen vragen.
partneři vedle sebe

3.Mijn ouders vinden me aardig.

Je ouders houden meer van je dan wat dan ook en zullen ook van je houden als je geen partner hebt. Jouw geluk is belangrijker voor je ouders dan je vriendje/vriendinnetje die, hoewel hij/zij dichtbij staat, in feite een vreemde is.

4.We hebben dezelfde opvattingen over ouderschap en kinderopvang.

Dat is allemaal goed en wel. Maar wat denk je dat er gebeurt met kinderen in gezinnen waar de ouders niet gelukkig zijn samen, ze zijn samen omwille van de kinderen en alleen samen omdat ze weten hoe ze met hen moeten werken?

5. Ik wil niet alleen zijn.

Beschouw deze reden om in een disfunctionele relatie te blijven als een van de ergste. Onthoud dat het altijd beter is om alleen te zijn dan om in een ongelukkige relatie te zitten. Hoe langer je het uitstelt om met de situatie om te gaan omdat je niet alleen wilt zijn, hoe erger het daarna zal zijn. Wees niet bang voor eenzaamheid, zie het als een kans voor groei en zelfontwikkeling, iets dat je sterker zal maken.

.

Scroll to top