Over ons vrouwen

Vrouw


Wij vrouwen hebben het nooit echt makkelijk in het leven. Want stel je voor dat we zouden stoppen met schoonmaken en thuis koken. Hoe zouden onze huizen zich ontwikkelen en hoe zouden ze eruit zien? Naar mijn mening zou het waarschijnlijk allemaal op ons hoofd terechtkomen. Dan zouden wij de schuld krijgen. Ik geloof niet dat gewone mannen huishoudelijke taken net zo mooi en perfect kunnen doen als vrouwen. Omdat het er bij vrouwen ingebakken zit. Het zit erin ingebakken dat vrouwen het huis warm houden. Zo was het ook in de prehistorie. Mannen gingen op jacht om ervoor te zorgen dat de hele kudde gevoed werd.

Ženy mají charisma.

En vrouwen hielden vuren aan om zichzelf tegen dieren te beschermen en warm te blijven. Dit is vandaag de dag nog steeds het geval. Veel vrouwen zijn inderdaad erg bevrijd en willen alles zelf doen. Maar ik niet, want ik heb waarden meegekregen. Dus als ik het huishouden kan runnen en het zogenaamde vuur aan de gang kan houden, geniet ik daar zelfs heel erg van. En als mijn man gaat werken om geld te verdienen om aan mij te geven, dan wil ik dat ook. Dat was de manier van mijn grootvader!

Taky rády randíme.

Het klinkt als een sprookje, maar geloof me, dat soort gezinsstijl is niet meer zo gewoon. Wij vrouwen, behalve ik natuurlijk, zijn niet meer hetzelfde. Zelfs mijn moeder en grootmoeder hebben hetzelfde als ik. En ze beweren allebei dat vrouwen thuis horen te blijven en voor het gezin moeten zorgen. Maar natuurlijk wil ik ook werken. Ik werk wel, maar dat wil ik veranderen. Bovendien denk ik dat vrouwen het makkelijker hebben om de baan te krijgen die ze willen. Dat komt door ons charisma en onze humor als vrouw. Wij vrouwen zijn erg slim en we weten waar we de grenzen moeten verleggen. Vrouwen, hoe zit het met jullie? Heb jij ooit je uiterlijk of vrouwelijkheid in je voordeel gebruikt? Eerlijk gezegd wel. Het was natuurlijk om mijn zin te krijgen toen ik echt mijn tv gerepareerd wilde hebben. En mijn buurman accepteerde het.

Scroll to top