Soorten liefde

Liefde


Waar denk je aan als je aan liefde denkt? Veel mensen denken aan liefde met een partner. Het soort liefde dat seks en knuffelen inhoudt. En om eerlijk te zijn, als ik het woord liefde hoor, denk ik ook aan liefde met een partner of liefde tussen een stel. Liefde is echt een prachtige emotie en iedereen heeft het recht om die te ervaren. Wat zou ik doen als ik geen liefde meer had in mijn leven en als ik nooit liefde had ontmoet? Ik hou er het meest van om in zo\’n staat van verliefdheid te zijn. Natuurlijk betekent dat ook de persoon op wie ik verliefd ben. Soms worden we helaas verliefd op de verkeerde persoon. Ik zeg niet dat liefde mensen kiest. Dat doet het zeker wel. Als ons hart verliefd wordt op iemand, zien we nooit wat voor persoon hij of zij is.

Své děti miluji.

Ik ken zelfs een geval waarin een vrouw verliefd werd op een criminele en alcoholistische man. Het ergste en vreemdste was dat de man geen interesse toonde in de vrouw. En wat ik vreemd vond, was dat de vrouw er erg verdrietig over was. Ik kan me niet voorstellen dat ik van een man kan houden die alcoholist is. Ik verlang naar een man die fatsoenlijk en waardig is en dezelfde interesses en kijk op het leven heeft als ik. Maar toch, als we het over liefde hebben, dan is er moederliefde. Moederliefde is wat ik voel, en het is dubbelop. En ik kan zeggen dat moederliefde echt de mooiste en meest zekere emotie is die ik ken.

Na svatbu jsem se moc těšila.

En wat betekent liefde voor jou? Vind je het leuk om verliefd te zijn, of ben je verliefd geweest en ben je bang om weer verliefd te worden? Ik denk dat je je toekomstige partner goed moet kiezen. Want dan kunnen ze er zeker van zijn dat ze goed kiezen en gelukkig zullen zijn zonder zich zorgen te hoeven maken in de toekomst. Ik wens je alleen maar veel geluk in de liefde, want liefdeszorgen zijn echt moeilijk.

Scroll to top