Foto ‘ s van morgen

Bedrijven


Elke dag worden we wakker in een andere wereld dan de dag ervoor. Elke dag zijn mensen op zoek naar nieuwe manieren om ons leven te verbeteren en gemakkelijker te maken. Maar waar zijn de grenzen en wanneer te stoppen, en hoe ver kan technologie ons brengen? De menselijke verbeelding kent geen grenzen, dus laten we eens kijken naar enkele science fiction voorspellingen.
obličej v ruce.jpg

Zwarte Spiegel

“Black Mirror” is een Britse science fiction anthologie tv-serie geproduceerd door Charlie Booker. De plot van het verhaal speelt zich voornamelijk af in de nabije toekomst en toont ons een bepaald beeld van de wereld, op voorwaarde dat de gegeven moderne technologie zich in een bepaalde richting ontwikkelt. Charlie Booker gelooft dat technologie is als geneeskunde, en drugs hebben bijwerkingen. Elke aflevering is origineel en niet gebonden aan de vorige aflevering, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de volgorde waarin je ze bekijkt.

Na het einde van elke aflevering ga je een paar minuten in een stoel zitten, omdat je gedachten je niet toestaan om het te verlaten.

Liefhebbers van boeken kunnen de vorm van boeken op basis van de serie bereiken.

brána do vesmíru.jpg

Homodeus – een korte geschiedenis van morgen

Homo Deus: A Brief History of Tomorrow is een boek van de Israëlische schrijver Yuval Noah, een professor aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Homodeus betekent in Vertaling de man van God, en de auteur presenteert ons in het boek verschillende gevallen die zich in de toekomst kunnen voordoen met behulp van moderne technologieën zoals genetische manipulatie of het verzamelen van internetgegevens door grote bedrijven zoals Google. Tegelijkertijd houdt hij zich bezig met geschiedenis, natuurwetenschappen en filosofie. Hier vind je kunstmatig leven en mensen die niet meer nodig zijn. De gedachten die ontstaan door het lezen van dit boek zullen je niet laten slapen.

 

Originele Makina

Ex Machina laat zien hoe ver je kunt gaan met kunstmatige intelligentie. We kunnen machines maken die al emoties lijken te hebben, en anderen kunnen ze in mensen herkennen en erop reageren. Dus, de film is gewoon een fictie of een beeld van onze toekomst. Deze sci-fi thriller is geschreven door Alex Garland in het Engels. Het verhaal toont ons een studie in een verlaten hut, de winnaar van de prijs heeft de taak om de robot te onderzoeken die hem eindelijk overtuigt van zijn emoties en hoe het uiteindelijk allemaal echt is afgelopen, moet je zelf vinden.

.

Scroll to top