Waarom houden moderne relaties geen stand?

Liefde


Je kent vast wel zulke stellen. Ze worden verliefd, verloven zich, trouwen, krijgen kinderen, scheiden. …… Je hebt er waarschijnlijk ook wel eens over nagedacht. Veel relaties zijn uit balans en leiden al snel na het huwelijk tot een scheiding. Maar waarom gebeurt dit? [We leven in een tijd van haast. Velen van ons is van jongs af aan verzekerd dat we mooi, slim en, kortom, perfect zijn. Dit heeft maar één resultaat. Jonge mensen kunnen (en willen)geen compromissen sluiten . Als er dingen gebeuren die afwijken van hun gedroomde idealen, zijn ze vaak niet in staat om problemen op te lossen. Sociale netwerken zijn ook grotendeels verantwoordelijk.
ruce s křížky
Door het constante chatten,is het vermogen om problemen face-to-face op te lossen verdwenen. Buiten de online wereld zijn jongeren vaak niet in staat om hun gevoelens en frustraties te communiceren. Als gevolg daarvan worden problemen onderdrukt (wat zich ook opstapelt)
. Er is nog een ander probleem met sociale netwerken. We leven in een perfecte wereld en proberen zelf perfect te zijn . We willen dun, mooi en rijk zijn, dus we zijn zelfs bereid om te liegen en te doen alsof om de gewenste resultaten te krijgen.
Dit is de kern van de zaak. Ervan uitgaande dat we beginnen te doen alsof zelfs in het bijzijn van onze partners, ontstaat er een probleem. Deze \’perfecte\’ relatie kan een tijdje werken, maar is voorbestemd. Dit komt omdat niemand voor altijd kan doen alsof. Wanneer de initiële verliefdheid afkoelt, wacht ons een harde realiteit. Als gevolg daarvan begint de partner het gevoel te krijgen dat hij of zij vervreemd is en dat de ander veranderd is. Het gevolg is dat het einde van de relatie voor de deur staat.
siluety na roztrženém papíru
Eerlijkheid en het oplossen van problemen zijn belangrijk als je wilt dat je relatie standhoudt. Zet perfectionisme opzij en speel geen spelletjes vanaf het begin van de relatie. Je zult niet alleen beter met elkaar overweg kunnen, maar je zult ook het heerlijke gevoel krijgen te weten dat iemand je echt leuk vindt om wie je bent en dat je niet hoeft te doen alsof.

Scroll to top