Wil je een schoon huis in een paar kronen? Wij weten hoe het moet

Huishouden


Elke dag, elke week en elke maand herhaalt zich hetzelfde. Schoonmaken. Je wilt deze activiteit zo snel mogelijk gedaan krijgen, maar houd jezelf niet helemaal voor de gek. Gelukkig zijn er manieren om ten minste enkele van de activiteiten gemakkelijker te maken.
Lesk a čistota

Een geurig huis

Ik experimenteer voortdurend met verschillende vloerreinigers: sommige ruiken citrusachtig, sommige ruiken naar rozen, sommige ruiken fris naar de zee. Maar alleen als ik aan de fles ruik. Verrassend genoeg ruiken de vloertegels na het wassen met dit wonderproduct niet zo lekker als je zou verwachten. Dus hoe kun je je huis lekker laten ruiken? Voeg gewoon een dopje van je favoriete wasverzachter toe aan een emmer en je hebt in een mum van tijd een stinkend appartement. Bovendien blijft de geur langer hangen dan bij gewoon wasgoed.

Maak je magnetron weer als nieuw

We warmen bijna elke dag eten op in de magnetron. Het onderhoud van deze ovens is echter niet zo eenvoudig. Vetvlekken, opgedroogde stukjes voedsel en vlekken. Ook dat is eenvoudig aan te pakken. Leg gewoon een in vieren gesneden citroen in een glazen kom en vul deze met water. Daarna gewoon 10 minuten op vol vermogen in de magnetron. Wanneer je de magnetron opent, komt de citroengeur je neus binnen, veeg de binnenkant van de kamer af met een doek en je bent klaar. De citroen ontglanst de muren briljant, dus je hoeft niets meer te doen.

Oven

Ik denk er meestal niet aan om de oven schoon te maken. Hij zit vaak onder het vet en je steekt je handen erin tijdens het schrobben. Maar zelfs ovens zijn gemakkelijk. Vul een diepe ovenschaal met water en besprenkel met een beetje azijn. Bak 25 minuten op maximaal 70°C. Wanneer het is afgekoeld, veeg je het af met een doek en de oven is ontvet zonder gedoe.
Vůně domova

Iets vergeten in de wasmachine

Het overkomt iedereen. Je zet de wasmachine aan en op dat moment vergeet je de was; de tweede of derde dag weet je het weer, maar dan moet je hem weer aanzetten omdat de was stinkt. Er is natuurlijk een makkelijkere oplossing. Doe zuiveringszout in de trommel en zet het diafragma op gemiddelde snelheid. Als je de wasmachine opent, is de geur weg en kun je de kleding meteen drogen.
Heb jij nog tips om het schoonmaken makkelijker te maken?

Scroll to top